keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Marraskuun valo

Täällä on kunnon talvi ja joulukorttimaisemat. Kaunista ja valoisaa, tosin kaikkine lumen tuomine lieveilmiöineen, mutta kaunista. Ei käy kieltäminen. 

Lomalta paluu oli tänä vuonna jotenkin erityisen tuskaista ja vaikeaa. Hyppy elämää sykkivästä Roomasta marraskuun pimeään hiljaisuuteen tuntui välillä suorastaan tuskaiselta. Varsinkin kun kaksi ensimmäistä päivää täällä satoi vettä ja ulkona oli niin tiheä sumu, että ikkunoista näkyi ainoastaan harmaata. Kontrasti oli vain liian suuri. 

Mutta viikonlopun taidekurssi, sittemmin kirkastunut taivas ja nyt nämä lumiset maisemat ainakin helpottivat oloa. Edelleen muistutan itseäni siitä, että pitää vain oppia nauttimaan talvesta, ja lopettaa jupiseminen asioista, joille ei voi mitään. Ainakaan jos täällä haluaa asua, ja haluanhan minä. Niinpä lopetin sisällä murjottamisen ja lähdin umpihankilenkille pelloille ja metsään ihmettelemään tuota ihan erityistä marraskuun valoa. Nyt vielä pystyy kahlaamaan hangessakin, kun lunta ei ole kuin alle polven. 

Olen lukenut facebookista, että Suomessa on pimeää ja synkkää, joten mielummin ehkä kuitenkin tätä. Siitäkin huolimatta, että olen joutunut kaivamaan autoa tuolta hangesta jo aika monta kertaa ja huominen työmatka vähän jännittää...

ps. ja kuvathan saa halutessaan suuremmiksi klikkaamalla hiirellä niiden päällä. Pääsevät paremmin oikeuksiinsa :).
TallennaTallenna

7 kommenttia:

 1. No onpa todellakin postikorttimaisemat! Suomen harmaa sää tuntuu todella musertavan alleen, ainakin minut. Pimeä jatkuu ja jatkuu. Odotan edes hentoista lumivaippaa.

  Hyvää marraskuun loppua ja joulunodotusta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän jatkuva pimeys masentaa ja musertaa kenet vaan, vaikka kuinka polttaisi kynttilöitä ja yrittäisi nauttia hämärästä... Lumi tuo edes vähän valoa.

   Mutta nyt ollaan jo ensimmäisessä adventissa (!), kohta alkaa taas valo lisääntymään ja huomaa, että tämä syksy meni oikeastaan taas aika nopeasti :).

   Poista
 2. Voi kun upeat maisemat. Ja en kestä tuota heppaa. Ihana.

  Kyllä olisi talvi tervetullut tosiaan jo tännekin... Säkkipimeää ja synkkää on, ja eläimet tarpovat mutavellissä. Pikkupakkanen ja lumipeite maassa voittaisi tämän kyllä mennen tullen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä dølehevosissa on jotain sellaista alkukantaista ja alkuperäistä - ovat tosi hienoja :).

   Toivotaan lumen tuomaa valoa sinne Suomeenkin!

   Poista
 3. Auh, mitkä talviset maisemat! Sulla on kyllä muutenkin silmää kuvauksen suhteen :) Saako kysyä sun kuvauskaluston tietoja? Itselläni on kamerakauppa edessä ja kuvauskohteet ovat aikalailla samanlaiset, siksi kyselen. T. Jenny

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :). Nykyään nämä kuvat on otettu lähinnä kännykällä ( Microsoft Lumia 950), jonka ostin just hyvän kameran perusteella. On mulla Canonin edullinen perusjärkkärikin, mutta sillä tulee otettua aika vähän kuvia. Järkkärissä tärkeämpi on melkein hyvät objektiivit, joita kannattaa olla ainakin pari jos järjestelmäkameralla haluaa kuvata. Netistä löytyy paljon hyvää infoa ja vertailuja, niitä kannattaa lukea.

   MUTTA tähän nyt vielä loppukaneetti, että itse en ole hyvistä aikomuksistani huolimatta saanut aikaiseksi opiskella kunnolla kameran käyttöä - siis sitä teknistä puolta. Kun sen vaivautuisi joskus tekemään, niin kuvaamisen voisi viedä ihan eri tasolle noin teknisesti. Tykkään ottaa kuvia ja kuvaan paljon, mutta se on usein sellaista räpsimistä.

   Poista
  2. No on sulla hyvä kamera kännykässä! Mutta joo, tuo järkkärimaailma on kyllä ihan omansa, hyvin täytyy tutustua ennen ostopäätöksen tekemistä. Ja myyjät osaavat tunnetusti myydä sitä kalleinta!

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!