sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

"Kun nyt sitten asut täällä"
Täällä kylässä on yksi näkymä yli muiden - siis omasta mielestäni. Tietyssä kohtaa tuota meidän autotietä näkyy yhtä aikaa nämä kaksi omaakin kapuamiskohdetta, eli Stamskollen ja vähän kauempana Puttekollen. Olen sanonut ystävälleni jo pitkään, että haluan joskus asua niin, että näen ikkunastani juuri tuon maiseman: molemmat vuoret samalla kertaa ja niiden editse virtaavan Begnan. Nyt ollaan jo lähellä. Ikkunasta en tuota ihan näe, mutta ei tarvitse kuin kipaista tuohon pelolle, niin johan näkyy. Ymmärrän hyvin, miksi nämä kylän suurimmat tilat on rakennettu juuri tähän. Kännykällä räpsityt kuvat eivät toki tee oikeutta näille maisemille, mutta kuvia klikkaamalla ne saa vähän isommiksi. Joudutte nyt varmaan jakamaan tätä maisemaa kanssani aika paljonkin; se kun näyttää ihan erilaiselta eri vuodenaikoina, eri vuorokaudenaikoina ja eri sääolosuhteissa...

En tiedä onko mitään parempaa tapaa herätä keväiseen sunnuntaiaamuun, kuin peipon laulu. Täällä ilma soi peippojen viserrystä nyt siihen malliin, että en ole halunnut avata edes radiota. Eilen näin ja kuulin ensimmäiset kurjet ja seuraavaksi odotankin sitten jo pääskysiä. Ikkunoita pestessäni huomasin, että tuossa meidän räystään alla asuu pääsky-yhdyskunta. Se tietää mielenkiintoisia aikoja näille perheen kissaeläimille, ja itselle hirveää stressiä, kun pitää vahtia pesästä putoilevia poikasia... Ne pesät kun on tuossa ihan käden ulottuvilla.

Eilen sain kuulla senkin, että "kun nyt sitten asut täällä", niin ajateltiin ostaa tytölle hevonen. Tai oikeastaan kaksi. "Että voit sitten auttaa". Eli tänne tulee kaksi dølehevosta :). Surullista kyllä, kyseessä ei ole entiset ystäväni (ainakaan toistaiseksi), mutta ei sitäkään tiedä. Minulla on tunne, että sitäkään tarinaa ei ole kirjoitettu vielä loppuun. Mutta joka tapauksessa elämässäni tulee olemaan taas hevosia. Nopeammin kuin arvasinkaan. Perhe on nimittäin tänään hevosenostomatkalla.

8 kommenttia:

 1. Näin ne palaset loksahtavat paikoilleen, mahtavia juttuja! Iloa uusien hevosystävien kanssa!
  Mullakin asuu pääskysiä räystään alla, mutta oman kokemukseni mukaan ne ovat huippulentäjiä heti pesästä lähtiessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palaset oikeasti loksahtelevat paikoilleen ihan omia aikojaan, ei voi kuin pitää hatusta kiinni ja yrittää pysyä mukana vauhdissa :).
   Pääskysten suhteen mulla on vähän traumaattisia kokemuksia. Pesistä ei putoile ainoastaan poikaset, vaan välillä koko pesät... Mutta toivotaan, että nämä pesät ovat lujaa tekoa.

   Poista
 2. Hienoja kuvia, upeat maisemat teillä siellä päin on kyllä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on norjalaisittain ihan omanlaiset maisemat. Mutta hienot :).

   Poista
 3. Mukavaa, että pääset taas hevosten kanssa touhuamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tosi kiva. On mulla ollut niitä ikävä.

   Poista
 4. Jännityksellä seuraan, ihan totta. Tällaiset maanläheiset asiat ovat kiehtovia.Hyvää jatkoa, voimaannuttavaa kevättä! Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on ollut melkoisia käänteitä, ja itsekin seuraan jännityksellä mitä tuleman vielä pitää :). Hyvää kevättä sinullekin!

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!