torstai 6. maaliskuuta 2014

Inspiraatio iski!

Sain paketin postissa. Tai kaksikin. Ihan kuin joulu! Tosin ne oli nettikaupasta, mutta ihan sama - olivat niin kivoja ja odotettuja paketteja. 


Tuli täydennystä öljyväreihin ja vähän akryyleihinkin. Olen hankkinut öljyvärit jo kymmenen vuotta sitten, mutta ne on jääneet käyttämättä. Öljyvärimaalaus ei ole erityisemmin edes kiinnostanut - piirtäminen, liidut ja akvarelli ovat olleet enemmän mun juttu.  Niin luulin. Toissa viikonloppuna maalauskerhossamme oli kuitenkin taas viikonloppukurssi norjalaisen taiteilijan johdolla ja perehdyttiin öljyväreihin. Ja inspiraatio iski!

Opeteltiin lähinnä vain tekniikkaa, mutta mitä kaikkea öljyväreillä voikaan saada aikaan! Viime viikonlopun olin ihan vapaaehtoisesti maalaushuoneellamme maalaamassa kaksi päivää, ja koko tämän viikon erilaiset aiheet ovat vilisseet päässä ja sormet syyhyävät taas maalaamaan...

Mutta ei siinä kaikki. Tuli se toinenkin paketti ja siihenkin liittyy inspiraatio. Tuli nimittäin lankoja.


Ihanaa indigonsinistä alpakkalankaa Punoa. Ja niille, jotka ehkä tietävät, että mulla saattaa olla ennestäänkin aika monet langat tuolla piirongin laatikossa, voin kertoa yhden jutun: tuossa sohvapöydällä on yhtä hihaa vaille valmis pitkä villatakki! Neulominen on uusi jooga luki jossain. Joogasta en tiedä (ehkä sormijoogaa…), mutta meditaatiota se on parhaimmillaan. Tai olisi, jos ei katsoisi televisiota samalla :). Mutta kyllä se silloinkin kummasti rauhoittaa mieltä ja laittaa asioita järjestykseen tuolla välillä kovin sekaisessa mielessä. 

Ja täällä pohjolassa neuleet eivät ole mikään talvijuttu:  miten ihanaa onkaan viileänä kesäyönä vetäistä kevyt alpakkainen neule t-paidan päälle :). 

Että tällaista täällä. Kädet huutavat tekemistä. Ja kun päivällä ei kehtaa vain taiteilla tai tehdä käsitöitä, olen harjannut talvikarvaa pudottavia hevosia. Sekin on hienoa meditaatiota. Jaksaisin tehdä sitä tuntitolkulla, varsinkin kun kevätaurinko vähän pilkistelee - hevoset vaan kyllästyvät välillä :). 

Inspiraatiota teillekin - mihin ikinä haluattekaan inspiroitua! Flow:ssa mieli lepää. Ja jos et tunne käsitettä "flow", käy lukaisemassa se täältä.

10 kommenttia:

 1. Wau! Oletpa melkoinen taiteilija! Pidin maalauksestasi.
  Ja tottahan se on, että käsillä tekeminen, vaikkapa nyt neulominen on tosi rentouttavaa puuhaa.

  Mukavaa maaliskuuta, kevätauringon säteitä ja ilonpilkahduksia Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Nyt lähinnä harjoiteltiin tuota tekniikka ja se on edelleen hakusessa - ei ollut ollenkaan helppoa, mutta niin kivaa. Jatkan ehdottomasti harjoituksia!

   Toivotaan, että saadaan vähän enemmänkin auringonsäteitä - ne on kyllä loistaneet lähinnä poissaolollaan :(. Nyt kun kahtena päivänä on ollut "melkein aurinkoista", niin huomaa, miten se heti vaikuttaa mielialaan. Sellaista oikein kunnon hienoa aurinkoista talvipäivää täällä ei ole ollut vielä yhtään… Mutta nyt on vähän lupailtu - luotetaan siihen!

   Poista
 2. Ihana maisema - mieleen tulee Pohjois-Norjan karun kauniit rannat. Ehkä siihen neulonnan meditatiiviseen vaikutukseen tarvitaan myös vähän taitoakin. Minä en ehkä osaisi rentoutua neuleen kanssa, mutta ristipistotöiden parissa kylläkin =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin huomattu: tuon maiseman "malli" on Lofooteilta :).

   En tiedä, tarvitaanko noihin mun neulomisiin niin hirveästi taitoa - vähän ehkä rutiinia kylläkin. Isoilla puikoilla ja paksulla langalla oikein-nurin tai vaihtoehtoisesti sileää neuletta, olen yksinkertaisten mallien ystävä :). Ristipistotöihin tarvitaan sitten jo taitoakin, tai ainakin keskittymistä ja tarkkuutta, sen verran olen kokeillut. Television katsomisen lomassa ei välttämättä onnistu :). Tosi hyvää meditaatiota (tai rentoutumista) sekin. Ja kivaa!

   Poista
 3. Wau! Olen aina halunnut osata maalata/piirtää, mutta se ei vain minulta luonnistu! Tosi kaunis maisema, näyttää tosiaan kovasti Norjalta. Ja neulomisesta - siihen ei meinaa riittää kärsivällisyys... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauti vaan rauhassa Uuden-Seelannin lämmöstä - nämä neulomiset ovat tällaisia pohjoisen hommia :). Maalattavia maisemia siellä kyllä riittäisi…

   Kun ei säiden jumalat enää muuta keksineet meidän päämme menoksi, niin tänään tuli sitten vielä ukkonen tänne lumihankien keskelle :).

   Poista
 4. Lahjakas olet - upea maisema. Itse on osaa, enkä malta neuloa yhtään mitään - ihailen vain muiden luomuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Neulominen on tosi rentouttavaa, eikä todellakaan kovin vaikeaa, kun neuloo isoilla puikoilla ja paksulla langalla. Mutta niin rentouttavaa! Tosin vähän kausiluontoista - aina ei huvita. Kauniita kevätpäiviä sinne etelään :).

   Poista
 5. Ihanaa, osaat ottaa aikaa luovuudelle! Hyvä, Hanne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. välillä aina tulee tuollaisia luovuuskohtauksia… Mutta äkkiä se luovuus häviää arjen perusjuttujen alle jos sille ei oikeasti ota sitä aikaa. Päättää lähteä ja lähtee sitten myös vaikkapa maalauskerholle - vaikka olisi kuinka tiskiä ja muita "tärkeitä" hommia :).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!