tiistai 1. lokakuuta 2013

Syyslomalle

Täällä syksy etenee vääjäämättä. Eilisen kauniin ja lämpimän päivän jälkeen tuli taas pakkasyö. Iltakahdeksalta pimenee. Metsästä kaikuu ajoittain yksittäisiä laukauksia ja joku valittu hirvi tai peura päättää päivänsä. Talitintit käyvät rapistelemassa ikkunalaudoilla ja kurkkivat ikkunoista sisään.


Hevosten metsälaitumelta alkaa loppua syötävä, mutta olen päästänyt ne pellolle syömään viimeisiä vihreitä ja tankkaamaan talvea varten. Talvikarva on alkanut jo kasvaa. Niille rakennetaan nyt uutta pihattoa ja pian ne pääsevät takaisin tähän omaan pihaan ja ikkunani taakse hörisemään. 


Istun aamiaispöydässä teekupin ääressä ja katse harhautuu yhä uudestaan pois tietokoneen ruudusta. Aurinko alkaa paistaa joelta nousevan sumun läpi ja sulattaa huurteisia peltoja. Näkymä muuttuu koko ajan. 

Olen lähdössä torstaina viikoksi Roomaan. Ihana, ihana Rooma. Vähän sekalaisin tunnelmin kumminkin. Roomaan on upeaa päästä pitkästä aikaa. Se on tuttu kaupunki aikaisemmilta reissuilta. Tapaan kaksikin tärkeää ystävää pitkän tauon jälkeen. 

Mutta täältä lähteminen on vaikeaa. Huoli eläimistä painaa. Ja olen varmaan vähän mökkiytynytkin. Vaatekaapin sisältö rakentuu lähinnä ruutupaidoista, farkuista ja kumppareista ja "Rooma-puvuston" kokoon haaliminen tuskastuttaa. Vaan jos lähtikisin niissä ruutupaidoissa ja farkuissa? Niin ne amerikkalaisetkin turistit siellä liikkuu?  No, ehkä tuolta löytyy jokunen edustuskelpoinen pellavapaita ja jakku - Roomassa kun on vielä kesä. Ainakin meidän mittakaavassa :).

Tähän olisin laittanut kivan kuvan edelliseltä Rooman reissultani, mutta arvatkaa mitä? Ne ovat paperikuvia... eli ehkä on korkea aika taas lähteä. Veikkaan kuitenkin, että kaupunki ei ole mennyt eteenpäin yhtä paljon kuin tekniikka. Onneksi. Siitä edellisestä reissusta ei nimittäin ole kuin seitsemän vuotta, eikä se nyt ihan hirveän paljon ole. Rooma on ikuinen, mutta kamerat eivät. Varsinkaan nämä nykyiset :).

Katsotaan ehdinkö ja jaksanko bloggailla sieltä käsin. Mutta viimeistään sitten loman jälkeen :).

Kauniita syyspäiviä ja mukavaa syyslomaa niille, joilla se näihin aikoihin on!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa Rooman lomaa sinulle:) Kuulostaa ihanalta toi ruutupaita-farkkulook:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lähtisin yksin, niin lähtisin varmaan ruutupaidassa ja farkuissa. Ja olisin sitäpaitsi tällä hetkellä ihan trendikäs :). Astetta hienostuneemman ystäväni takia on pakko vähän panostaa. Mutta ei paljon :D. Tiedän, että mikään ei ole tylsempää, kuin liikkua kaupunkilomalla vaatteissa, joissa ei viihdy. Ja se näkyy taatusti myös naamasta. Eli mielummin hymyillen pellavapaidassa ja tennareissa kuin naama kireänä jossain kireässä jakussa ja koppurakengissä :D.

   Poista
 2. Hyvää matkaa Roomaan!

  P.S. Tyttäreni Maija osti eilen Saksan reissultamme ruutupaidan ja se on kuulemma ihan viimeinen hitti. Että ruutupaita mukaan Roomaankin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän tulee viiveellä, mutta kiitos! Matka oli hieno!!! ja ruutupaita olisi välillä ollut ihan paikoillaan, säät olivat hetkittäin sen verran syksyiset....

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!