sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Paarmantappotalkoot

Ja täällä helle vain jatkuu. Parina iltana on onneksi osunut ukkoskuuro kohdalle ja helteessä ruskeaksi rapistuneet nurmikentät ovat saaneet taas vähän eloa. Kylmän alukesän jälkeen en halua valittaa helteistä, mutta eläinystäviäni käy sääliksi. 


Ei riitä, että kostea alkukesä on villiinnyttänyt kaikki pikku ötökät, jotka meinaavat syödä hevoset elävältä, mutta helle on villiinnyttänyt myös paarmat, ja hevosten katse on usein kärsivä, väsynyt ja apua anova. 


Oma osuuteni on levittää tekemääni ihmeöljyä aina iltaisin (se todellakin auttaa - myös hevosten mielestä ). Olen tarjonnut myös vilvoittavaa suihkua letkusta, mutta siitä ei osaa nauttia kuin entinen ravuri Elvira. Vähän harjausta ja pesua. Yrittänyt tappaa jokusen paarman. Rapsutukset hevoset hoitavat pääasiassa itse. Kaveripohjalta.




Ja jos ei satu olemaan kaveria lähellä, niin aina voi hyödyntää puita...



Sitä vain mietin, miten ne tietävät mistä rapsuttaa? Miksi rapsuttaa juuri kaverin jalkoja, hännänjuurta tai lautasia? 

Mutta kai sitä ystävä tietää, mistä toista kutiaa ja mistä pitää rapsuttaa, ihan ilman sanojakin. Kuunnella kun voi sydämelläänkin. Siinä meillä ihmisillä olisi oppimista.

Mutta suokoon luoja aurinkoisia ja tuulisia kelejä, jotta myös hevosystäväni voisivat nauttia kesästä...


6 kommenttia:

 1. "Kuunnella voi sydämellään"; kauniisti sanottu ja niin se myös on. Hevosparkoja käy sääliksi!

  Aurinkoista ja ihanaa kesän jatkoa joka tapauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heräsin juuri päiväunilta sateen ropinaan ja siihen, kun viisi hevosta laukkasi ikkunani ohi edes takaisin. Takapuolet lensivät ilopotkuista :). Mahtaa tuntua hyvältä tuo pieni sade! Minustakin se tuntuu vaihteeksi oikein hyvältä - ihanaa kesää sekin tällaisten helteiden jälkeen! Luulen, että nyt myös kaikki kasvit huutavat hip hei hurraata :D.

   Hyvää kesän jatkoa sinullekin!

   Poista
 2. Täälläkin satoi semmoista "ohutta" sadetta eilen illalla. Että pikkuisen saatiin kosteutta maahan. Ilmakin tuntuu raikkaammalta tänään. Vaan kohta kohti Suomen kesää. Eka kerran mennään iltakoneella. Ihan outoa olla vielä matkustuspäivänä kotona tähän aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä satoi eilen ihan kunnolla ja oikeastaan koko päivän - teki luonnolle tosi hyvää. Nyt paistaa taas aurinko mutta kaikki näyttää virkistyneeltä :).

   Hyvää Suomen lomaa - itsekin lähden autoilemaan sinne päin joskus tässä viikon loppupuolella...

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!