keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Vähän apua kaivataan!


Olen kirjoitellut tänne blogiin nyt reilut neljä vuotta. Aika on rientänyt ja paljon on tapahtunut. Tämä Norjassa asumiseni ei ole ollut mitään tasaista taapertamista, vaan tähän matkaan on mahtunut paljon kummallisia, välillä hauskoja välillä vähemmän hauskoja, käänteitä. 

Joku on joskus sanonutkin, että ihan kun seuraisi jotain saippuaoopperaa tai lukisi kirjaa - koskaan ei tiedä, mitä on taas tapahtunut. Itsestä on tuntunut välillä ihan samalta, ja paljon on tietenkin tapahtunut myös blogin ulkopuolella - kaikkea ei voi täällä jakaa ja kertoa. 

Blogista on tullut vähän sillisalaatti. On tarinoita Norjasta, tarinoita eläimistä, juttuja luonnosta. On vähän puutarhaa ja metsää. Sitten on näitä "maailmanparannusjuttuja" aina silloin kun maailmantilanne alkaa erityisesti ahdistaa. Sitten on ollut juttuja muutoksesta ja muuttumisesta, mindfulnessista ja vaikka mistä, ja ne liittyy vähän omaan ammattiin ja koulutukseeni. 

Blogilla on ollut uskollisia lukijoita - osa ihan alusta lähtien. Monet teistä ovat myös kommentoineet uskollisesti ja se jaksaa aina ilahduttaa. Paljon on myös teitä, jotka luette kirjautumatta ja kommentoimatta, ja se on ihan yhtä ok. 

Just nyt elämäni tuntuisi kulkevan vähän tasaisempia latuja (uskaltaakohan tätä edes sanoa...), ja se aiheuttaa vähän haasteita blogin kirjoittamiselle. Ainakin tuntuu siltä. Jotain pitäisi tehdä. Ehkä keskittyä enemmän johonkin aiheeseen tai ehkä vain säilyttää sama tyyli - ehkä tämä on ihan hyvä. En tiedä, itse olen vähän sokea oman blogini suhteen.

No, pidän valokuvaamisesta ja kirjoittamisesta niin paljon, että en aio luopua blogin pitämisestä - tämä on parhaimmillaan kuitenkin ihan liian hauskaa. 

Mutta pyydän teiltä nyt vähän apua. Tai ehkä enemmänkin mielipiteitä. Ratkaisuthan mun pitää tehdä tietenkin itse. 

Pystytkö sanomaan vaikka kolme asiaa, jotka toimii ja jotka ovat kivoja, ja sitten kolme asiaa, joihin toivoisit muutosta. Jotain ehkä lisää, jotain vähemmän, jotain eri tavalla?  Tai sitten voit kommentoida ihan vapaasti. Ja kommentoi myös rehellisesti.

Olisi tosi kiva kuulla! Loppupeleissä tämä on tietenkin oma tuotokseni, joten kaikista neuvoista en voi ottaa vaarin, mutta varmaan saisin vähän uutta näkökulmaa ja ehkä ihan uusia ideoitakin. 

Voit kommentoida tuohon alle tai yksityisesti sähköpostilla samanotavanalla@gmail.com, jos se tuntuu mukavammalta.

Lämmin kiitos jo etukäteen!
TallennaTallenna

17 kommenttia:

 1. Ymmärrän, vaikka näin lukijana en koe sillisalaattisuutta yhtään ongelmalliseksi. Suosikkijuttujani blogissasi taitavat olla luonto-, puutarha- ja maailmanparannuspostaukset. Eläimetkin ovat toki kiinnostavia. Mitä taas voisi kehittää... No, henkiset jutut eivät niinkään lukeudu suosikkeihini, mutta näen, että itse tykkäät niistä, joten en sano, että blogi olisi parempi ilman niitä. Ainahan voin jättää lukematta, jos aihe ei nappaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä :). Niin toi sillisalaatti... luin jostain, että se ei ole hyvä juttu ja pitäisi keskittyä johonkin, mutta toisaalta luen itsekin mielelläni sillisalaattiblogeja... sitähän tämä elämä usein on, yhtä sillisalaattia.

   Toi henkisyys sitten... mulla henkisyys liittyy niin tiiviisti luontoon ja kaikkeen, että kyllä se varmaan välillä aina näkyy ja kuuluu. Koko henkisyys on sitäpaitsi termi, joka tarkoittaa jokaiselle vähän eri juttuja ja saattaa sen takia ihan syyttä herättää torjuntaa. Mulle henkisyydellä ei ole mitään uskonnon tai uskonnollisuuden kanssa tekemistä.

   Vaikkapa se, että puut kommunikoivat keskenään olisi vielä jokin aika sitten leimattu ihan huuhaaksi, mutta nykyään se on tieteellisesti todistettu juttu. Mulle henkisyys onkin ennen kaikkea sitä, että me kaikki olemme osa suurta kokonaisuutta ja ihan samanarvoisina siinä - niin ihmiset, muurahaiset kuin kasvitkin. Henkisyyttä on myös se suuri mysteeri, jota emme tiedä. Pitääkin kirjoittaa tästä oma postaus :D.

   Mutta kiitos vielä kommentistasi!

   Täällä tuulee muuten niin paljon, että kohta lähtee katto irti...

   Poista
 2. Minä tykkään juuri siitä, että oikeastaan koskaan ei voi tietää mitä seuraava postaus käsittelee :D
  Kuvat ovat kivoja ja jutut juuri sopivan vaihtelevia.
  Itse en jaksa yleensä kovin montaa vuotta lukea tiukasti yhden asian ympärillä pyörivää blogia. Elämässä kun on niin paljon sävyjä ja muuttujia, että pariin asiaan keskittyminen alkaa tuntua tunkkaiselta. Harvoin niitä suuria oivalluksia syntyy hetkessä, muutosprosessi on pitkä ja siksi on hyvä pitää tarttumapintaa monipuolisesti.

  Tänään yhtä ja huomenna toista, semmoistahan se elämä kuitenkin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet varmaan ihan oikeassa - itsekin tykkään lukea sellaisia enemmän ja vähemmän sillisalaattiblogeja jos tarkemmin ajattelen. Tietenkin joku punainen lanka olisi kiva olla olemassa, mutta ei liian tiukka rajaus yhden asian ympärille.

   Mutta tosi paljon kiitoksia pohdinnoistasi - ovat kullanarvoisia!

   Poista
 3. Pakko lisätä, että munsta tuntuu, että ne "rajaa tietty aihe blogillesi" -jutut ovat aika teoreettisia. Jos katsoo vaikkapa Suomen suosituimpia blogeja tai maailman suosituimpia tubekanavia, niin... eihän niissä ole mitään tolkkua! :D Olennaisempaa mielestäni on kiinnostava kirjoittaja, hyvät kuvat ja innostava/mielenkiintoinen/inspiroiva/tms. tunteita/ajatuksia herättävä sisältö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta :). Ja eihän tämä oma blogini nyt _ihan_ sillisalaattia kuitenkaan ole jos tarkemmin ajattelee. Päivän asut, meikkivinkit ja sisustusjutut loistaa poissaolollaan :D. Ainakin toistaiseksi...

   Poista
 4. Sopisi kyllä paljastaa ihan kaikki ne tähän asti blogin ulkopuolelle jääneet asiat, ettei aina tarvitsisi ihmetellä että miksiköhän se nyt muutti ja mikähän juttu tämäkin taas oli. Siis henkilökohtaisimmat salaisuudet julki, toivoo nimimerkki Paraskin sanoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D. Omasta puolestani kertoisin ihan mielelläni, mutta kun ei viitsi muita sotkea tähän juttuun (olisi kyllä joskus tehnyt mieli). Sen verran voin kertoa, että muut ne sekoilee, en minä :D. Itse olen vaan joutunut välillä vähän sinne peräaallokkoon keinumaan.

   Mutta varsinainen Emmerdale se on tämäkin kylä, vaikka ihmisiä ei ole kuin nimeksi.
   Ehkä kirjoitan joskus kirjan, jossa paljastan kaiken. Ja muutan sitten vaikka Osloon :D.

   Poista
 5. Komppaan edellisiä, ehdottomasti samaa "sillisalaattia" (joka ei edes mielestäni ole mitään sillisalaattia ensinkään ollut) vaan kuin tähänkin asti :) On tosi kiva lueskella tarinoitasi laidasta laitaan. Ja kuten ylempänä oli jo osuvasti todettukin, että elämähän on tällaista tänään ja huomenna toista.

  Jään myös innolla odottamaan tuota ensimmäisessä kommenttivastauksessasi mainittua postausta tuosta "henkisyys"-aiheesta! Meillä tuntuu olevan aikalailla samanlaiset ajatukset asian suhteen. (Itse asiassa iski itsellekin oikein inspiraatio kirjoittaa postaus aiheesta, pisti niin pohdituttamaan :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos, tietenkin tosi kiva jos tykkäät ihan tällaisena :). Ehkä tässä joku punainen lanka kumminkin on, vaikka aina välillä tulee tunne, että poukkoilen liikaa laidasta laitaan.

   Toi "henkisyys" termi on mielenkiintoinen, kun se on niin latautunut ja saattaa herättää kovin erilaisia mielikuvia. Itselle kun henkisyys on luonnollinen osa elämää, joka pitää sisällään ihan kaiken. Omalla kohdallani sillä ei ole juurikaan tekemistä uskonnon kanssa, vaikka jollakulla toisella niin saattaa tietenkin olla. Vai puhutaanko sitten enemmänkin hengellisyydestä.. Tästä pitää kyllä kirjoittaa joskus :).

   Poista
 6. Olen pitänyt blogistasi tällaisenaan, koska kiva lukea monista asioista. Eläimiä osaat kuvata niin hienosti (siis myös sanoin), Norjan maisemat ja elämä siellä kiinnostavat - ja myös tuo "henkisyys". Mutta tämähän ei tarkoita, että "ei älä koskaan ikinä muutu", koska mukavaa on seurata sinua muutoksessakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Juu jotain muutoksia varmaan aina tulee, mutta saa nähdä minkälaisia. Ei täältä nyt kauheasti parannusehdotuksia tullut, mutta ehkä se on ihan hyvä juttu :D. Paljon kiitoksia kommentistasi!

   Poista
 7. Sisustus, muoti ja tyyliseikat onneksi loistavat poissaolollaan. Sillisalaatti on tosi oivallista ja erinomaisen elämän makuista. Se tekee blogistasi aidon. Pidä tyylisi ja ohita tämän hetken "kriisi" :) Elämä virtaa eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Mä vähän luulen, että en edes osaisi kovin muuttaa tyyliäni, tuntuisi teennäiseltä :). Naurattaa ajatus muotiblogista tässä nykyisessä elämäntilanteessa :D.
   Eli ehkä jatkan samoilla periaatteilla ja yritän etsiä inspiraatiota jostain muusta kuin tyylin muutoksesta.

   Kiitos kun kommentoit!

   Poista
 8. Minä pidän blogeista, joissa käsitellään elämän kirjoa monipuolisesti. Käynnit täällä ovat kuin ystävän kanssa jutustelua, asiat liikkuvat erilaisilla kiinnostavilla aihealueilla. Norja on monin tavoin unelmamaani ja on ollut kiinnostavaa seurata miten sinä olet asettunut sinne. Eli jatka vain samaan tyyliin :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Cheri, sama tunne tulee omasta blogistasi! Kyllä mulla varmaan jotain muutoksia tulee, mutta ei ehkä sitten niinkään sisältöön. Enkä mä varmaan osaisi sitä muuttaa, vaikka yrittäisinkin...

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!