sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Hevosuutisia


Lopultakin saatiin myös kaksi vanhaa tuttua, Juni ja Tinden, sieltä edellisestä paikasta kesän viettoon samalle kesälaitumelle ja vanha lauma ainakin osittain kasaan. Yhteinen kesäloma jäi vähän lyhyeksi, mutta nämä pojat, Blesen ja Tinden, ottivat siitä kaiken ilon irti ja vanhoja ystävyyden siteitä on lujitettu oikein urakalla. Majakka ja perävaunu.

Hevoset solmivat ystävyyssuhteita ihan siinä missä ihmisetkin, ja toisaalta voivat olla myös solmimatta - kaikki hevoset eivät tule toimeen keskenään. Mutta aika kylmästi niitä heitellään paikasta toiseen, laumoja hajotetaan ja ystäviä erotetaan. Vanha tamma Stjerne, joka ostettiin tänne lasten ratsuksi, paljastui 21-vuotiaaksi (se myytiin tänne 17-vuotiaana...). Se oli elellyt edellisessä paikassa lähes koko ikänsä, mutta yhtäkkiä se napattiin viimeisiksi vuosiksi eroon ystävistään. Täällä sen on hyvä olla, mutta silti olen lukevinani sen silmistä surua ja ikävää.

Tänään loppuu hevosten kesäloma ja ne tuodaan takaisin kotiin. Blesen ja Stjerne tänne, Tinden ja Juni sinne entiseen kotiin. Onneksi eivät ole kovin kaukana toisistaan, joten pääsevät ainakin tapaamaan toisiaan. Viimeistään ensi kesänä. Joka on täällä ennen kuin huomataankaan :).

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kaksi niin samanlaista ja kuitenkin niin erilaista :).

   Poista
 2. Olen monesti miettinyt samaa, kun hevosten parissa touhuillessa olen seurannut, kuinka hevosia uisen vaihdetaan "parempiin" ja pallotellaan kodista toiseen ja laitumilta ja tallilta toiseen aika surutta. Kiva, että siellä hepat pääsevät ainakin kesällä taas tuttuun porukkaan :)

  On nuo vaan upeita otuksia nuo dølehevoset! Juttujasi niistä on aina ilo lukea ja varsinkin nähdä niistä ottamiasi kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Jossain tilanteissa näitäkin päätöksiä on tietysti pakko tehdä, mutta aika vähän ihmiset miettii sitä, että hevosella voi olla oikeasti ikävä entisiä kavereita. Niin ihmisiä kuin hevosiakin. Vaikkapa tän Stjernen tapauksessa on ihan käsittämätöntä, että pitkäaikainen omistaja myy valehdellen yli 20-vuotiaan hevosen uuteen kotiin, kuin jonkun ongelmajätteen ikään. Olisi nyt antanut se viettää eläkepäivänsä tutussa kodissa :(.

   Täällä tuli sellainen iloinen käänne, että tämä koko hevosporukka on nyt tällä ainakin seuraavat kaksi viikkoa, joten ihan vielä ei tarvitse kaverusten erota :).

   Kiva, että tykkäät seurata :).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!