maanantai 31. elokuuta 2015

Liebster Award kiertopalkinto


Sain Kalaa & baliikkia & kalabaliikkia- blogin MatkaMartalta tällaisen blogipalkinnon - lämmin kiitos! MatkaMartta kirjoittaa mielenkiintoisia juttuja kiehtovasta Istanbulista - käykää ihmeessä tutustumassa.
1. Miten päädyit aloittamaan blogin?

Enpä usko, että olisin aloittanut ellen olisi muuttanut Norjaan. Olin silloin aika pihalla koko blogimaailmasta - en ollut seurannut yhtään bogia säännöllisesti ja kypsyttelin tätä omaakin lähes vuoden, ennen kuin sain ensimmäisen postauksen aikaiseksi. Pääasiallisin motiivini oli varmaankin pitää nettipäiväkirjaa, kertoa läheisilleni elämästäni sekä taltioda uutta elämääni. Linja on vähän vaihdellut, mutta jonkinlaisena "punaisena lankana" on varmaankin se, että mitään punaista lankaa ei ole... Kun luen niitä alun postauksiani, en suinkaan häpeä, vaan pidän niitä jopa mukavampina ja kodikkaampina? Johtuen ehkä siitä, että silloin kaikki oli vielä suloista ja uutta myös itselleni :). Ehkä pitäisi yrittää löytää se alun tuoreus uudestaan.

2. Mikä saa sinut seuraamaan jotain blogia?

No aluksi erityisen hienot kuvat tai erityisen hyvä teksti.  Jos samassa blogissa on molempia, niin aina parempi. Persoonallisella ja henkilökohtaisella otteella tietenkin.  Ja sitten on se tuntematon tekijä, jota olen usein miettinyt, joka antaa anteeksi kaikki "tekniset"puutteetkin. Varmaankin se on vähän samanlainen henkilökemiajuttu, kuin oikeassakin elämässä. Joidenkin kanssa ajatusmaailma menee vain yhteen ja melkein luulen, että tulisin lempiblogien kirjoittajien kanssa hyvin juttuun ihan oikeassakin elämässä. Ja sitten on lukematon määrä niitä kivoja blogeja, joita ei vain ehdi lukea...

3. Jos et asuisi nykyisessä asuinmaassasi, niin missä asuisit?

Ihan realistisesti ajatellen varmaankin edelleen Suomessa. Mutta jos nyt pitäisi lähteä eteenpäin, niin tuskin muuttaisin takaisin Suomeen. Todennöisesti menisin Ruotsiin (jossa olen aikoinaan asunut pätkän) tai sitten Italiaan. Jälkimmäinen tosin tuntuu vain hurjalta unelmalta, mutta niin se tuntui Norjakin vielä viisi vuotta sitten. Mutta periaatteessa melkein mihin vain jos eteen tulisi sopiva tilanne. Kun kerran lähtee ja huomaa pärjäävänsä, niin se kummasti avaa koko maailman.4. Kolme asiaa, joista iloitset arjessasi

<3 Tämä asunto ja koti - tämän suhteen olen mielestäni tosi onnekas, ja onnellinen.


<3 Elänystäväni. Erityisesti nuo ikkunan takana höristelevät hevoset. Oli nimittäin aika, jolloin itkin hevosenikävää aina nähdessäni hevosen…


<3 Tämä ihanan vapaus ja kiireettömät aamut. Se ilo on tosin loppumassa, kun pitää tästä mennä kohta oikeisiin töihin…


5. Mitkä kolme asiaa esittelisit kaupungissasi sinne vieraaksesi tulevalle turistille?

 <3 No en asu kaupungissa, mutta nähtävää on täälläkin. Yksi "pakollinen" on nämä lähistön maagiset sauvakirkot, Hedalen ja Reinli.<3 Toinen "pakollinen" on kiipeäminen tuonne omalle vuorelle, josta avautuu upea näköala Begna-joen laaksoon.


<3 Ja kolmantena uskomaton, lumoava Jotunheimen, vaikka sinne vähän onkin matkaa.6. Suosittele kirjaa luettavaksi, elokuvaa katsottavaksi ja ruokaa maistettavaksi.

Nämä ovat aika mahdottomia kysymyksiä, mutta ihan mitä tulee ekana mieleen...

Kirjoista klassikko Waltarin Turms kuolematon. Kun mulla oli viimeksi lukublokki, eli jokainen kirja tuntui jäävän kesken, vasta Waltarin Turms sai sen avattua - se meni lähes yhdeltä istumalta. Ja Sinuhe siihen perään. Vaikka molemmat on tullut luettua useita kertoja. Hyvä tarina on hyvä tarina.

Elokuvista haluaisin nähdä pitkästä aikaa uudestaan Robin Williamsin "The Fisher King". Hienoja näyttelijäsuorituksia ja hieno tarina.

Ruoka sitten. Erinomainen, aito, oikea italiainen pizza. Sellainen lautasta suurempi ohuen ohut herkku, joka maistuu taivaalliselta eikä saa oloa ähkyksi. Pizzoissa on eroa.  Myös Italiassa.

7. Mitä pelkäät?

Maailma ja elämä on täynnä asioita, joita voi pelätä. Oma tai läheisten vakava sairastuminen, läheisten kuolema, onnettomuudet, sodat, luonnonkatastrofit… mutta yritän olla pelkäämättä. Pelko ainoastaan lamaannuttaa, eikä se estä pahoja asioita tapahtumasta. Pahimmassa tapauksessa sitä pelkää ihan turhaan jotain asiaa, joka ei koskaan tapahdukaan. Mutta ei se tietenkään aina onnistu ja joskus pelko hiipii mieleen.
Ja on mulla sitten sellaisia irrationaalisia pelkoja. Pelkään esim. hiiriä… ja lepakoita.

8. Mitä odotat tulevaisuudelta?

Jostain kumman syystä en odota oikein mitään. Jos jokus saatoin käydä vaikka ennustajalla, niin nykyään se ei enää kiinnosta. Luotan siihen, että asiat tapahtuvat ja menevät, niin kuin niiden kuuluu mennä. Jotkut jutut on kirjoitettu valmiiksi siihen suureen elämänkirjaan, ja jotkut asiat riippuvat sitten omista valinnoista. Yritän tehdä oikeita valintoja, elää hyvää elämää ja tehdä hyviä tekoja. Uskon karman lakiin.

9. Kerro mukava muisto lapsuudesta

Jaksoin piirtää loputtomiin ja se vei totaalisesti mennessään. Kaipaan sitä tunnetta. Nykyään siihen flowhun on vaikea päästä. Tuntuu siltä, että maailmassa(ni) on nykyään ihan liian paljon häiritseviä asioita.

10. Mitä haluaisit sanoa lukijoillesi?

Joskus on hyvä miettiä itsensä omalle kuolinvuoteelleen. Kun sieltä katsoo elämäänsä taaksepäin, mitä mahtavat olla ne tärkeät ja merkittävät asiat? Elänkö nyt elämää, jota voin muistella tyytyväisenä sitten joskus.


Ja sitten, nyt pitäisi nimetä kuusi blogia. Tämä kirjoitus on odottanut jo useita päiviä, että ehdin laatimaan uusia kysymyksiä ja etsimään blogeja, jotka eivät ole tätä jo tehneet, joten olkoon taas kerran… en vain ehdi juuri nyt enkä varmaan ainakaan reiluun viikkoon, joten julkaisen tämän tällaisenaan. Ainakin nyt. Pahoittelen :(.


2 kommenttia:

  1. Vaikutat tyytyväiseltä elämääsi, se on suuri aarre, olla kaipaamatta toisenlaista.
    Mutta noissa maisemissa ei kai muuta voi, autiuden vapautta. Varo hiiriä :)

    VastaaPoista
  2. Vaikka täällä aina välillä jupisenkin (siis sekä blogissa, niin myös oikeassa elämässä), niin olen kyllä kaiken kaikkiaan tosi tyytyväinen elämääni :). Kaikki on hyvin juuri nyt ja olen siitä tosi kiitollinen.

    Ah noi hiiret. Niin söpöjä ja niin pelottavia :D

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!