lauantai 24. toukokuuta 2014

Ja hups, tuli kesä...

Aika on taas vierähtänyt. Paljon on tapahtunut, kesäkin tullut. Pääskyset tirskuvat ilmassa. Nyt ollaan muutama päivä elelty ihan trooppisissa tunnelmissa - lämpötila on ylittänyt reilusti 20, ilman suhteellinen kosteus on ollut 100 % ja iltapäivisin helle on muuttunut ukkoseksi. Ei ihan tyypillistä pohjolan toukokuuta…

Hevoset toimittavat ruohonleikkurin virkaa, mutta niidenkin akku simahtaa tuossa helteessä - Knekten keikahti kumoon kesken aterian :). Kissa numero viisi taas suhtautuu vakavasti hevospaimenen toimeensa ja istuu silmä tarkkana rappusilla. 

Kasvimaaprojekti on lopultakin heilahtanut eteenpäin ja siitä tulee vielä tosi hieno. Sain apua oikein kauhakuormaajalta (enpä ole ennen moista kokenut…), mutta lapiohommiakin vielä riittää ihan kohtuullisesti. Niin kivaa, mutta melkoisen hikistä hommaa tässä säässä. Vähän ollaan myöhässä, taas kerran, mutta eiköhän sieltä jotain ehdi tulla valmiiksi saakka - ainakin jos syksy on yhtä kaunis ja lämmin kuin viime vuonna. Apulaisia pyörii jaloissa välillä ihan riesaksi asti :). En jaksa ottaa kuitenkaan paineita. Jos saan muutaman herneen, niin olen ihan tyytyväinen.

Tänään ehdin pyörähtää ystävän luona kahvilla ja havahduin siihen, että minua tuijotettiin. Ruohon seasta tuijottivat pienet, hurmaavat orvokit, ja voisin vannoa, että ne olivat ihan eläviä - niin tiukka oli katse… 

Tässä pieni pikakelaus - yritän olla ahkerampi tämän blogin suhteen. Ainakin yritän. 

Kauniita kesäpäiviä teille kaikille. On aika ihanaa, että kesä alkaa kunnolla jo näin aikaisin - tämähän ehtii jatkua vielä vaikka kuinka kauan, vielä ei ole edes kesäkuu. Työntäkää kätenne multaan - mikään ei ole terapeuttisempaa. Puutarhanhoidossa on tärkeintä matka - ei päämäärä. Valmista puutarhaa ei ole. Aina menee joku pieleen, ja sitten taas joku onnistuu yli odotusten - ihan niin kuin elämässäkin. 

Tässä taas tämä, jo viime vuodelta tuttu ihana runo.

Puutarhurin laulu

Minä kylvän vihreän nurmikon,
joka kasvaa apilaa;
ja vehmaalta tuoksuu tarhassa,
kun tuuli puhaltaa.
Älä huolehdi turhaan tarhuri, 
saat siemenet itämään.
Voikukkia kasvaa varmasti 
ja vaikka et kylväkään.

Minä ruusun istutan tarhaani, 
jalon, vahvarunkoisen.
Ja kun ruusu nuppunsa aukaisee,
koko päivän iloitsen.
Älä huolehdi turhaan tarhuri, 
saat ruususi kasvamaan.
Ja sen piikit tunnet varmasti, 
jos kukka ei puhkeakaan.

Ja lintulautoja joukoittain 
panen puihin korkeisiin, 
kun linnut aamulla laulavat, 
minä herään säveliin.
Älä huolehdi turhaan tarhuri,
jos lähtevät laulajat.
Niin harakat saapuvat varmasti 
ja ne puissasi nauravat.

-Aale Tynni_

3 kommenttia:

 1. Ihanan kesäistä siellä teilläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hetkittäin melkein liian kesäistä :D. Mutta kun hiki on valunut selkää pitkin, niin olen yrittänyt ajatella talven synkimpiä aikoja ja nauttia helteestä.

   Tänään olikin sitten jo huomattavasti viileämpi aamu. Jos sää jatkuu tuollaisena, niin tänään on erinomainen päivä lapiohommiin. Vaikka sunnuntai onkin. Me maannviljelijäthän emme voi pyhänäkään levätä? :)

   Poista
  2. Joo täälläkin on pilvistä, mutta aika lämmintä kumminkin. Eli paprikat jatkaa ulkoiluaan minulla ;).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!