sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Eksistentiaalinen kriisi

Minulla on eksistentiaalinen kriisi. To be or not to be? To do or not to do? If to do, what to do and why to do? Mikä on elämän tarkoitus? Eli ei mitään sen suurempia kysymyksiä mielessä... Ei ensimmäinen, eikä varmasti viimeinen kerta, eikä mitään vakavaa, vaikka vähän epämiellyttävää. Mutta ahdistus on eteenpäin työntävä voima - lopulta se pakottaa toimimaan ja tekemään ratkaisuja.


Läheisten ihmisten elämässä lyövät aallokot osuvat vähän omillekin rannoilleni. Tietenkin psyykkisesti, mutta myös ihan konkreettisesti. Marraskuu lamaannuttaa ja flunssa vain jatkuu. Sekään ei helpota oloa.  


En tiedä uskonko astrologiaan, mutta pidän sen toimivuutta mahdollisena. Tilaan itselleni aina astrologin laatiman vuosikartan, jota käyn sitten katsomassa kun en muutakaan keksi. Että onko planeetat jotenkin erityisen vinossa, kun tuntuu tältä. Ja onhan nekin nyt erityisen vinossa, ihan kaikki: todennäköisesti ahdistaa ja masentaa, elämä on raskasta, pitää levätä, kerätä voimia, kuunnella sisintään. Niinpä niin.


Joten mistäs tässä muuta kuin yrittää ottaa mallia Ajaxista. Nenänpäähän kertynyt lumi voi olla aika hauska juttu. Tarvitseeko elämässä olla sen kummempaa tarkoitusta? Oppia nauttimaan juuri tästä hetkestä. Nauttia lumesta, nauttia pimeydestä. Levätä kun väsyttää. Ottaa iisisti, kun flunssa vaivaa. Odottaa rauhassa, kun ei muutakaan voi. Olla huolehtimatta asioista, joihin ei voi vaikuttaa. Kaikki on lopultakin ihan hyvin. 

Ja jos tarvitsee vähän potkua tähän marraskuuhun, niin voi kuunnella seuraavaa kappaletta. Monivuotista suosikkiani, joka tekee vähän samaa kuin tuo Ajax: muistuttaa, että talvellakin voi elää ja lumestakin voi nauttia. ps. vähän selvennystä kun arvaan, että ainakin tutut miettivät, mistä ratkaisuista puhun. En ole muuttamassa täältä pois, en edes tästä asunnosta. Ne ratkaisut ovat enemmänkin sisäisiä juttuja, mihin suunnata energiaansa, minkä polun valita. Mistä löytää se kadonnut innostus ja saada potkua itseensä. Ei sen kummenpaa :). 


6 kommenttia:

 1. Tuo Irene on ihana!
  Tsemppiä sinne, ja toivottavasti suunnitelmat alkavat ottaa tuulta, kun saat sävelet suoremmiksi. Käy hakemassa mun tontilta hiukan valoterapiaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos valoterapiasta! Täälläkin on tänään vähän valoterapiaa, joten taidanpa lähetä ottamaan vähän valoa tuonne ulos - auringonottamisesta on ehkä turha puhua tähän vuoden aikaan. ja kyllä tämä tästä - tämä nyt on vaan tällaista välillä :).

   Poista
 2. Sitten kun löytää voimaa ja viisautta tehdä ratkaisuja minkä tien valitsee, niin alkaa uusi ja jännittävä osuus matkasta. Mutta se risteyksessä seisominen ja valinnan tekeminen on matkan vaikein osa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se on. Ja tämäkin "kriisi" on enemmän varmaan mielen tuotetta... ja kun elämässäni vaikuttaa nyt asiat, joihon en itse voi vaikuttaa, niin mitä niitä huolehtimaan. Pitäisi vaan hengitellä rauhassa ja elää elämäänsä ja huolehtia sitten kun ehkä oikeasti on jotain huolehdittavaa. jos on. Sitäkään kun ei tiedä :). Tänään on hieno auringonpaiste - lähden nyt siitä nauttimaan! Mukavaa sunnuntaita sinnekin!

   Poista
 3. Löysin sattumalta blogiisi ja viihdyin täällä pitkän tovin lueskellen ja katsellen hienoja kuvia. Mykistävä ratkaisu, mieletön luonto ja elinympäristö sinulla siellä! Tämä piristi minun marraskuista iltaa. Voi nauti lumesta! kun se tulisi jo tännekkin, peittäisi ja valaisisi tämän yhä mustenevan maan. Vielä kiitos innostavasta blogista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi mukavasta viestistä - tällaisesta saa aina uutta potkua kirjoittamiseen, varsinkin, kun motivaatio on ollut viime aikoina vähän hukassa. Osittain kyllä näiden hitaiden nettiyhteyksienkin takia :). Lumi kyllä valaisee tosi paljon, varsinkin täällä maalla. Mutta tuo viisi senttiä olisi ihan hyvä määrä - en oikeastaan kaipaa enempää ainakaan vielä :). Tervetuloa lukijaksi, toivottavasti viihdyt jatkossakin!

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!