tiistai 14. helmikuuta 2017

Titityy
Tämä talvi on ollut täällä aika ideaalinen - noin niin kuin talveksi. Lunta on parikymmentä senttiä, lämpötila on pysytellyt nollan ja kymmenen miinusasteen välillä, taivas on ollut pääsääntöisesti kirkas, mutta ajoittaiset sumupilvet ovat varmistaneet kuuraiset joulukorttimaisemat. Ei ole siis ollut erityisen liukasta, ei liian kylmää eikä liikaa lunta. Tosin vielä toki ehtii, mutta se on sitten vain talven viivytystaistelua.

Aurinko on ollut jo jonkin aikaa reilusti vuorten yläpuolella ja päivät pidentyneet, mutta talvi on pitänyt kuitenkin meitä vielä otteessaan ja pakkanen nipistellyt poskea. Mutta tänään sitten tuntui ensimmäistä kertaa ihan keväältä.

Tällaisina päivinä sitä on onnellinen, että saa asua täällä pohjoisella pallonpuoliskolla. En tiedä mikä vetää vertoja sille ensimmäiselle titityylle. Tai sille, kun ensimmäistä kertaa voi istuskella auringossa aitan portailla veden tippuessa räystäiltä. Tai kun ensimmäiset pälvet sulavat puiden juurille. Juuri silloin tuntuu, että koko pimeä talvi pyyhkiytyy pois mielestä.

Oltiin kävelyllä, enkä olisi halunnut ollenkaan tulla pois tuolta metsistä ja pelloilta. Olisin voinut vain jatkaa kävelyä loputtomiin. Ihana, ihana kevät!

4 kommenttia:

 1. Samanlaisia tutemuksia täälläkin. Meillä on melkein helle ja lumi sulaa silmissä. Iltapäivällä nautin teetä aurinkoisella seinustalla ja ajattelin onnellisena, että taas selvittiin yhdestä talvesta. Ihana kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei ole ihan helle, ne föhn-tuulet hyppäsi tästä yli suoraan Suomeen :). Tuolla huipuilla on nyt kuulemma paljon lämpimämpää kuin täällä laaksossa.
   Mutta kaunista ja keväistä ja plussan puolella taidettiin käydä täälläkin. Tämä on kyllä ihan parasta aikaa, kun kaikki on vielä edessä <3

   Poista
 2. Vautsi, ihana keväinen keli. On kevään saapuminen hienoa, mutta olisi vielä hienompaa, jos se saapuisi vähän aikaisemmin.. uneksin leudommasta talvesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se jossain tuleekin aikaisemmin ja kaikki on suhteellista :D. Blogista päätellen sun luona kevät on jo paljon pidemmällä kuin täällä...
   No, kyllä itsekin haaveilen lyhyemmästä talvesta, mutta sitä varten pitäisi varmaan muuttaa vähän etelämmäksi, täällä on vain tyytyminen tähän aikatauluun. Mutta ehkä joku päivä?

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!