sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Kirpeitä kesäaamujaTarvitsen sellaiset seitsemän tunnin yöunet voidakseni hyvin. Toissayönä nukuin neljä tuntia ja olin koko eileisen päivän väsynyt, äreä ja kiukkuinen. En saanut mitään aikaiseksi. Menin puoliltaöin nukkumaan, ja tänään kello oli soimassa puoli kahdeksalta. 

No, olin hereillä jo viiden jälkeen aivan pirteänä. Nyt on hevoset syötetty, voikukat kuvattu ja ensimmäinen aamiainen syöty. Nyt ei väsytä, mutta kohta väsyttää - tiedän sen kokemuksesta. 

Aamu oli kaunis, mutta toppatakki oli edelleen oikea vaate, lämpötila oli muutamassa asteessa. Voi miten odotankaan sitä kesäaamua, kun ulos voi mennä varvassandaaleissa ja t-paidassa. 

Herätyskello ei ole edelleenkään soinut - vielä voi kai mennä takaisin nukkumaan? Ainakin yrittää. Kun on sunnuntai?

8 kommenttia:

 1. Sama tilanne täällä! Täällä valvotti Jukolan viesti, yösuunnistus. Ei jaksettu koko yötä valvoa, sillä viesti lähti klo 23 illalla ja maaliin tulivat ensimmäiset jotain kuuden jälkeen aamulla. Silti oli aamuisen tyrnimehun jälkeen mukava mennä nukkumaan.Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin menin nukkumaan vähän puoliväkisin, mutta nukuin sikeästi vielä kolme tuntia. Ja hyvä että nukuin - olen ollut iltapäivän ahkerana kasvimaalla.

   Vaikka motivaatiota ja puutarhaintoa kyllä syö tuo sää. Kymmenessä asteessa keikutaan tänäänkin, ja jopa kehäkukat kasvavat kovin nihkeästi ja ovat viluisen näköisiä...

   Poista
 2. Missä se kesä oikein luuraa??? Tämä viikko vielä töitä ja sitten alkaisi loma. Jokohan se kesä tulisi sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen laitoin avomaan kurkun siemenet maahan - viime vuonna kun sain hyvin kurkkuja omasta maasta. Pussissa luki, että kylvettäessä maan lämpötilan pitäisi olla 15 astetta ja yöllä yhdeltä lämpötila oli sitten nollassa… Saa nähdä, on mulla kasvuharsot, mutta kaikki kasvaa tosi nihkeästi.

   Nyt tosin näyttää kauniilta ja on varmaan suht lämmin päivä tulossa eli toivotaan kesöisiä lämpötiloja :).

   Poista
 3. Minä olen kanssa huomannut, että 7-7½ tunnin yöunet ovat itselleni sellainen ikään kuin täydellinen. Jos nukkuu yli sen, on väsynyt. Jos nukkuu ali sen, on väsynyt. Kärsin kroonisesta unettomuudesta, joten täytyy kyllä sanoa, että hyvin usein nukun ALI sen! Sitten voi yrittää korvata univelkoja aina kun taas on aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin - liian pitkät yöunetkaan ei ole hyvä juttu. Mullekin noin seitsemän tuntia on aika ideaali, mutta viime aikoina keho on jostain syystä ajatellut, että viisi tuntia riittää - vaikka ei sitten riitäkään.

   Unettomuus on kurja vaiva. Vaikka itse en varsinaisesta unettommuudesta ole koskaan kärsinyt, niin jokusen unettomuusjakson olen käynyt läpi ja tiedän miten raskasta se voi olla.

   Tervetuloa lukijaksi :).

   Poista
 4. Silloin kun oli pieniä lapsia, yöt olivat katkonaisia ja lyhyitä. Päivällä oli leijuva olo, jotenkin samalla euforinen ja raukea. Kaikki tapahtui kuin hidastettuna! No, vaivoin tunteen muistan; kuopuskin on jo liki 2-metrinen. Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on tarpeeksi väsynyt, olosta tuleekin sellainen vähän euforinen :).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!