perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kesä(flunssa) on täällä!
Ulkona on nyt uskomattoman kaunista ja kesäistä, mutta sen sijaan, että ahkeroisi kasvimaalla, kävelisi metsässä tai olisi hevosten kanssa, jaksaa oikeastaan vain istua sohvalla tai nukkua. Ihmettelinkin eilen, miksi olin niin tolkuttoman väsynyt. Näistä flunssista tulee usein myös jonkinlaisia retriittejä, kun ei jaksa oikein olla yhteydessä muihin ihmisiin eikä jaksa touhuta. Sairastaminen antaa hyvän mahdollisuuden kääntyä itseensä ja sisäiseen maailmaansa. 

Vähän jaksaa kuitenkin lukea ja luin artikkelin norjalaisesta miehestä, joka on jättänyt yritysjohtajan uran taakseen ja lähtenyt henkiselle tielle. Hän seuraa buddhalaisuuden suutausta, jota kutsutaan vajrayana-buddhalaisuudeksi ja mainitsee keskeisiksi elämänohjeikseen seuraavat asiat:

avoimuus
rehellisyys
vaatimattomuus
pelottomuus
huumori
itsetutkiskelu
myötätunto
henkinen joustavuus
halu harjoittaa (meditaatio)
ja
halu päästää irti kaikesta itsensä korostamisesta


Näistä voisin tehdä itsellenikin huoneentaulun. Näillä eväillä saavuttaisi varmaan aika hyvän elämän, vai mitä luulette?

6 kommenttia:

 1. Hyviä ohjeita - harjoitti sitten mitä uskonsuuntausta tahansa!
  Ja niin totta tuo, mitä sanoit sairastamisesta. Silloin ei niin kauheasti tee mieli olla sosiaalinen ja tulee tutkailtua itseäänkin vähän syvemmältä.
  Toivottavasti flunssasi talttuu pikaisesti ja pääset nauttimaan noista upeista maisemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, nämä elämänohjeet käy kenelle vaan riippumatta uskonnosta tai elämänkatsomuksesta :).

   Toivottavasti tosiaan tauti menee pian ohi - olen odottanut näitä lämpimiä säitä tuon kasvimaani kanssa, ja nyt olisi vähän kiire. Mutta kun ei vain jaksa eikä pysty. Mulla ei onneksi ole ainakaan vielä kovaa yskää tai nuhaa, olen vain muuten ihan kuitti.

   Mutta eiköhän se tästä. Pääasia, että nyt tuntuu kesältä :).

   Poista
 2. Hyvät ohjeet!

  Pikaista paranemista flunssasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika perusjuttuja, mutta ei sitten kuitenkaan. Ihan hyvä muistutella itseään väillä. Kiitos, flunssa alkaa olla selätetty :)

   Poista
 3. Hienot ohjeet!
  Koetahan nyt toipua siellä :) Kesäinen kuva tuo kisukuva - tykkään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa olla jo ihan kesäistä, vaikka lämpötila ei kovin korkealle vielä ole kiivennytkään. Eilen illalla alkoi lopulta voima palautua kroppaan - olen ollut ihan totaalisen kuitti.
   Ja nyt olen jo ratsastamaan lähdössä :).
   Kesäisiä päiviä teillekin!

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!