keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Pysähtymisharjoitus
Eilen illalla koko huone täyttyi punertavalla valolla. Kevätmyrskyn muokkaamat pilvet heijastivat laskevan auringon värejä ihmeellisellä tavalla. Taivas oli niin hieno, että mikään kuva ei sitä pysty toistamaan.

Tänään taivas on häikäisevän sininen ja tänne on luvattu +15 astetta lämmintä.

Tein äsken mindfulness-harjoituksia ja luin muistiinpanojani. Halusin jakaa teidänkin kanssanne seuraavan harjoituksen. Niin helppoa ja niin vaikeaa.


Pysähtymisharjoitus

Pysähdy ja istahda silloin tällöin päivän aikana ja kiinnitä huomiota hengitykseesi. Voit tehdä näin viiden minuutin tai vaikka viiden sekunnin ajan.

Antaudu hyväksymään juuri tämä hetki, kaikki tunteesi ja kaikki, mikä on havaintosi piirissä. Älä yritä muuttaa mitään näiden hetkien aikana, anna vain hengityksesi kulkea ja päästä irti kaikesta.

Hengitä ja anna kaiken olla. Hyppää pois siitä ajatusvirrasta, että haluaisit minkään olevan toisin juuri tällä hetkellä mielessäsi tai sydämmessäsi.

Anna tämän hetken olla juuri sellainen kuin se on, ja itsesi juuri sellainen kuin olet. Sitten kun olet valmis, ryhdy läsnäolevasti ja määrätietoisesti tekemään sitä, mihin sydämesi sinua ohjaa. 


Levollista päivää. Yritetään olla läsnä omassa elämässämme.

( harjoitus MBST-ohjelmasta. Center for Mindfulness Finland )

5 kommenttia:

 1. Oho! Sun ohjeesi osuivat juuri oikeaan hetkeen. Tähän rasittavaan tunteeseen, että on paljon tekemtöntä, johon pitäisi ryhtyä. Ei vaan näe reunaa, josta aloittaa. Hirveä tuuli nyt Hailuodossa. Katto paukkuu. Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky siirtyi täältä sinne - tänne se toi mukanaan peipot ja västäräkit :).

   Tuo ohje on hyvä muistaa ihan joka ikinen päivä mutta joskus se tuntuu erityisen tärkeältä ja hyödylliseltä :).

   Poista
 2. Kyllä tuli tarpeeseen! Jotenkin niin rauhaton olo ja yöunikin meni rauhattoman koiran vuoksi pipariksi :( Meillä oli kummallakin huonon energian päivä ja ilmeisesti yökin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mindfulnessin periaatteisiin kuuluu muuten se, että sitä rauhatonta oloa tai huonoa energiaakaan ei yritetä työntää mihinkään, vaan annetaan sen olla, tarkkaillaan sitä ja hengitellään rauhassa. Usein se vain katoaa tai helpottaa ihan yrittämättä. Jos oikein yrittää työntää sitä mielestään, se yleensä vain vahvistuu.

   Poista
  2. Kevät saa eläimet rauhattomaksi. Just eilen tein mindfulnessharjoituksen ja joogasin vielä päälle - yhteensä yli tunnin rupeaman siis. Ivar naukui vaativasti ja kovalla äänellä aivan koko ajan ja tauotta - välillä korvan juuressa :D. Kertaakaan en käskenyt sitä olemaan hiljaa tai hermostunut, vaan jatkoin harjoituksia ja olin itsestäni niin ylpeä :). (Ivar pääsi sitten kyllä ulkoilemaankin)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!