perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pääsiäisenvietto jatkukoon

Käytiin keskiviikkona "kylillä" kaupoissa. Tai ihan vaan tuolla omassa kuntakeskuksessamme, mutta siellä oli Sparin parkkipaikalla oikein liikenteenohjaus, ja enpä ole moista näillä kulmilla ennen nähnyt. Pääsiäisenviettäjät ja mökkiläiset oli ruokaostoksilla.

Kävi niin kuin nykyään aina ja alkoi ahdistaa moinen väenpaljous. Minä, entinen keskustojen asukki, en nykyään tahdo kestää ruuhkia ja ihmispaljouksia. Pysyn edelleen teoriassani siitä, että täällä maalla ja hiljaisessa elämässä sitä herkistyy ihan eri aaltopituuksille ja jonkinlaiset "kaupunkisuojaukset" putoaa pois päältä, jolloin kaikki levoton ja kiireinen energia pääsee vyörymään päälle ihan eri tavalla.

Mutta kun Norjassa ollaan, huristelin autolla vähän ylämäkeen ja pian oltiin rauhoittumassa tuhannessa metrissä puhdasta ilmaa hengittäen ja kauas katsellen.

Mutta tässäkin poikkeus vahvistaa säännön. Reissuystäväni on Roomassa ja lähettelee sieltä viestejä ja kuvia. Siellä ei minuakaan ahdista yhtään. Pystyn tuntemaan sen kaupungin oikein kehossani; kaikki tuoksut, äänet ja tunnelman, ja haluaisin nyt n i i n olla siellä hänen kanssaan. Oikein pakahduttaa. Miten joku kaupunki voikin tarttua sieluun sillä tavalla?

Kuvassa uusi tuttavuus Narcissus Bridal Crown, ihan vain marketista ostettu. Tosi sievä mutta tuoksuu mielestäni hyasintille :). Ne keltaiset pikkunarsissit saavat sulostuttaa terassia - viihtyvät siellä paremmin. 

Täällä aurinko paistaa siniseltä taivaalta, mutta kylmä tuuli pistelee poskia. Pääsiäisenvietto jatkukoon!

4 kommenttia:

 1. Iloista pääsiäistä!
  Tunnistan täydellisesti tuon väkiahdistuksen, mutta minua kyllä ahdistaa Roomassakin :-D Tai etenkin siellä, kun edes meri ei ole siinä vieressä, vain sellainen onneton jokuliru ja sekin syvällä betonikuilussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneton jokiliru :D. Rooma on tuotakin ja sen voi kokea noinkin - ymmärrän sen oikein hyvin: se on myös ruuhkainen, meluisa, saastunut ja ärsyttävä. Mutta se on niin paljon muutakin, Roomassa on niin monia tasoja. Mulla on siihen kaupunkiin ihan erityinen suhde, syystä tai toisesta. Olen varmaan elänyt siellä jokus edellisessä elämässäni hyvän elämän :).

   Poista
 2. Perunanarsissin 'tuoksu' (haju) voi olla hyvinkin voimakas! Mutta se on kaunis ja jossakin blogissa sanottiin, että mieleen tulee juuri poksahtanut popcorn, minusta hyvin osuvasti sanottu!

  Minä valitsen myös kaupassa ja kaupungilla käynnin mielelläni ajankohtaan, jolloin oletettavasti on vähän ihmisiä liikkeellä, inhoan väentungosta! Torstaina kuitenkin olin kaupungilla, kun piti viedä sairas kissa eläinlääkäriin ja hoito vei pari tuntia, menin prismaan aikeissa ostaa työkengät tiistaina alkavaan työhön....no ostamatta jäi, en halunnut jäädä sinne, vaan marssin kassajonon ohi tyhjin käsin, plääh :(

  Meillä tulee räntää niskaan, mutta täällä toipilaita hoitaessa (tytär ja kissa) on oikeastaan ihan sama millainen keli ulkona on.
  Ihanaa pääsiäisen aikaa sinne Norjaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perunanarsissi - miksi ihmeessä sillä on niin ruma suomalainen nimi? Morsiuskruunu olisi kauniimpi :). Yritin tuoksutella ja tavoitella tuoreen popcornin tuoksua, mutta kyllä mulla vaan tulee mieleen hyasintti :D. Voimakas tuoksu kuitenkin.

   Itsekin välttelen kauppoja ruuhka-aikoina, mutta nyt se ruuhka jatkui noiden mökkilläisten takia monta päivää. Mentiin sitten vähän pienempään ruokakauppaan, niin siellä sai olla aika rauhassa.

   Mulla on sellainen tunne, että Suomessa asuessa räntäsade oli hyvin tyypillinen pitkän perjantain sää. Täällä puhutaan påskeværista, jonka kuuluu olla tosi hieno ja sitä se näyttää olevan tänäkin vuonna.

   Toivottavasti toipilaat toipuu - hyvää pääsiäistä sinulle ja kaikille läheisillesi :).

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!