lauantai 4. huhtikuuta 2015

Karrelle paistettua lammastaEn ole erityisen uskonnollinen mutta pitkäperjantai on päivä, jolloin tuntuu hyvältä kääntyä sisäänpäin ja vähän hiljentyä. Niin eilenkin. Pieni jäytävä päänsärky sai sekin pysymään sisällä - kirkas auringonpaiste ei tuntunut ollenkaan hyvältä.

Perinteiden mukaan nyt pitäisi kai vielä vähän paastota, mutta koska olen menossa pääsiäispäivänä ystävien luo syömään, laitoin omat lampaankyljykset jo uuniin. Syön lihaa nykyään tosi vähän, mutta välillä kyllä  riistaa tai lammasta. Yritän kuunnella kehoani: jos tekee lihaa mieli, niin sitten syön lihaa. Mutta käytännössä keskimäärin kerran viikossa - aina en sitäkään. Kalaa aika usein.

Norjassa saa kaupoista hyviä pakastettuja lampaankyljyksiä, ja mielestäni paras (ja helpoin) tapa on laittaa ne savipataan sipulin, valkosipulin, mausteiden ja yrttien kanssa ja hauduttaa pitkään, pari tuntia tai ylikin, lähes karrelle. Sitten niitä voi napostella sormiruokana. Hyvää, vaikka ei kovin vatsaystävällistä :).  Mutta menee kyllä kohtuudella ja harvoin syötynä.

Otin kuvat iltakahdeksan jälkeen ja aurinko venytti vielä viimeisiä säteitään sisälle asuntoon - miettikää!  Vähän aloin kaipaamaan keltaista väriä kun noita kuvia katselin. Pitäisi kai kaivaa joku tipu jostain?

6 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat! (Voi miksi täällä on niin keskeneräistä ja sotkuista ja kamalaa.)

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Nyt oli hetken siistiä, mutta ei suinkaan aina ja koko ajan. Ajattelen usein itsekin, että miksi täällä on niin keskeneräistä ja sotkuista. Nytkin parin huoneen suhteen :). Sellaista se on.

   Hyvää pääsiäistä sinullekin!

   Poista
 2. Ihmiset heräilevät kevääseen! Keltaista väriä kaivataan. Eilen illalla luuhasin pitkään tämän Vasken taajaman kujasia. Tämä on vanha kalastajakylä, monet mökkeröiset kesäasuntoina ja vähällä käytöllä. Mutta tänne oli tultu pääsiäiseksi; porraspielissä ja ikkunoilla loimotteli narsisseja. Jopa tieliittymän kinokseen oli kahlattu laittamaan narsissikippo. Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on välillä Roomaan ikävä, niin on kyllä Hailuotoonkin :).

   Mukavaa, että ihmiset koristelevat ja laittavat. Itselläkin on narsisseja rapulla ja toissayönä iski kunnon pakkanen. Aamulla narsissit oli ihan umpijäässä, mutta niin ne vaan siitä tokenivat ja voivat taas ihan hyvin.

   Hyvää pääsiäistä!

   Poista
 3. Hyvää pääsiäistä, Hanne! Toivottavasti päänsärky on hellittänyt. Meillä on lammaspäivä sunnuntaina. En ole vielä päättänyt, millaisen reseptin mukaan sitä valmistetaan, mutta eiköhän jotain löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää pääsiäistä sinullekin!

   Päänsärky hellitti kun sain ystävältä kunnon hieronnan. Olisi kuulemma pitänyt pyytää apua vähän aikaisemmin, olin niin totaalisen umpijumissa… Itsekin sen huomasin, kun ei kieli enään meinannut kääntyä suussa ja päässä suhisi - ei oikein veri kiertänyt… Mutta nyt on taas normaali olo.

   Suomessa tein usein karitsan paahtopaistia tai fileettä. Marinoin vähän aikaa, ruskistin voissa pannulla, sitten uuniin ja lopuksi folioon lepäämään. Tosi hyvää ja juhlavampaa kuin nämä jyrsittävät kyljykset :). Täällä on vähän vaikea saada sellaista "parempaa" lammasta, enkä viitsinyt itselleni mitää juhla-aterioita alkaa laittamaan. Tänään pääseen tosiaan naapuriin pääsiäispöydän ääreen.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!