lauantai 25. tammikuuta 2014

Lauantaiaamun tunnelmakuvia ja muuta sekalaista :)

Tuo edellinen postaukseni, jonka piti siis olla täysin välikommetti, taisi olla oman blogini historian luetuin juttu! Päivittäisen kävijäennätyksenkin se rikkoi :D. Oliko se aihe, joka houkutteli lukijat paikalle vai mikä? Ja jos aihe, niin houkutteleeko enemmän sana "kevät" vai "siivous"? Aika mielenkiintoista… 

Kun nyt blogi on siivottu ja raikastettu, ajattelin tehdä saman myös kodilleni. Vähän on vielä kesken, mutta olen päässyt hyvään alkuun kuitenkin. Ystäväni on joskus todennut, että jos et voi peittää jotain, niin korosta sitä. Pätee ainakin sisustukseen. Ja kun tuolla ulkona lumisade jatkuu ja kaikki on valkoista, päätin minäkin vaihtaa valkoiset kesäverhot. Otetaan nyt sitten valkoisesta kaikki irti :).  Nyt on kovin raikasta ja valoisaa…


Joudun käyttämään ruokapöytää toimistonani, koska se on toistaiseksi ainoa paikka, jossa nettiyhteys toimii kunnolla. Yleensä pöytä ei ole "ihan" noin siisti. Siinä on paperipinojen lisäksi yleensä myös kaksi ragdollia. Meillähän kissat ei siis makaile ruokapöydällä, mutta toimiston pöydällä saa makailla :). Suunnitelmissa on tehdä toisesta makuuhuoneesta työhuone ja yläkertaan sitten vierasmajoitus. Täällä on hyvin tilaa kun vain saisi tän organisoitua jotenkin järkevästi.


Kynttilät palaa edelleen - tulee sitten pienhiukkasia tai ei… menee muuten liian valkoiseksi.


Vakiaamiainen jo monta vuotta: Earl Gray-teetä, kanamuna, tomaattia ja ruisleivän puutteessa luomusiemennäkkäriä. Käytiin tuossa joku aika sitten keskustelua puuroaamiaisista tuolla Viimeistä paistoa- blogissa. Tykkään kaurapuurosta tosi paljon, mutta ei toimi minulla aamulla. Jos syön puuroaamiaisen, joudun syömään toisen aamiaisen tunnin kuluttua. Lounaaksi ja joskus jopa päivälliseksi kaurapuuro menee oikein hyvin. Mitäs te syötte aamiaiseksi?

Arabian Ruska on astiasto, jota voi saada täältä kirppareilta ihan pilkkahintaan, niin kuin muutakin arabiaa. Nämä olen ostanut suomalaiselta kirpputorilta huomattavasti suolaisempaan hintaan, mutta edullisesti kuitenkin. Ruska on ihan lempiastiastoni tällä hetkellä.


Mrs Parker pelargonit on edelleen hengissä ja voivat niin hyvin, kuin talven jäljiltä yleensä voidaan. Koskee varmaan meitä kaikkia… uutta kasvua on kuitenkin jo havaittavissa...


Kevään appelsiinit ovat saapuneet ja niitä pitää nyt syödä. Myös parikat maistuu. Ja omenat. Keho huutaa selvästi lisää vitamiineja ja hivenaineita. ja aistit huutaa näitä värejä.


Että tällainen lauantaiaamu. Nyt menee jo kahvia. Yksi omituinen rutiinini on se, että aamulla ensimmäiseksi pitää saada ehdottomasti teetä, ja sitten tunnin kuluttua kahvia… Mutta hups heijaa, nyt kevätsiivousta jatkamaan :).

Mukavaa viikonloppua!

7 kommenttia:

  1. Sinä olet löytänyt paljon värikkäitä valokuvauskohteita. Tulin ihan hyvälle mielelle kaikista väripommeista :).

    Minun aamuni ovat viimeisen puolen vuoden aikana alkaneet nyt lautasellisella ravitsevaa kaurapuuroa. nykyisin sekoitan siihen pari rkl raejuustoa, joskus lätkäytän siihen puolukkaa tai omenahilloa. Tuo raejuusto antaa proteiineja ja pitää nälän tavallista kauemmin poissa.

    Mukavaa lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on täällä sisällä värejäkin, vaikka yleisvaikutelma on nyt kovin valkoinen ja valoisa :). Tuolla ulkona ei kyllä kauheasti värejä näy - vaihteeksi pyryttää oikein kunnolla lunta...

      Poista
  2. Onpas oikein kivannäköistä sun luona!
    Ja minua alkoi kiinnostaa ne ragdollit. Minulla ei koskaan ole ollut kissaa, mutta nyt ovat lemmikkiasiat ajankohtaisia. Mutun perusteella kissat olisivat hiukan vaivattomampia kuin koirat. Ja ragdollit ovat tosi söpöläisiä. Hätyyttelevätköhän ne kovinkin ahkerasti lintuja? Muutenkin 'metsästysvaistot' kiinnostavat, koska en kauheasti haluaisi nähdä ruumiita.

    Minä olen huonotapainen aamiaisen skippaaja. Monesti juon vain teetä. Nyt yritän parantaa tapani, mutta alas saan aamulla vain hedelmiä (ihan mitkä hedelmät vain käyvät). Jos oikein tuhdin aamiaisen meinaan syödä, niin laitan hedelmien päälle vielä jogurttia! :) Lounaalla syön aina päivän isoimman aterian (ja iltapäivällä olen koomassa!).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :).

      Ragdollit on ihania, mutta niissäkin on nykyään kovin erilaisia yksilöitä. Tämä vanha rouva, joka on sellainen kunnon perinteinen ragdoll, ei ymmärrä metsästämisen päälle mitään - alkaisi varmaan pesemään ja hoitamaan hiirtä, jos sellaisen saisi kiinni. Nuorempi taas on kovasti jahtaamassa kaikkea liikkuvaa. Ragdolleista sanotaan kuienkin niin, että niitä ei oikeastaan saisi pitää ihan vapaina ulkona - ovat niin rohkeita ja luottavaisia, että ovat sen myötä myös kovin onnettomuusalttiita. Eivät ymmärrä pelätä. Mutta kyllä tiedän ragdolleja, jotka ulkoilevat vapaana, joten tiedä häntä. Tosi kiva rotu kuitenkin. Karva ei kovin paljon takkuunnu, mutta sitä kyllä irtoaa…yllättävän helppohoitoinen kuitenkin. Täkäläinen eläinlääkäri ei ollut tavannut tällä seudulla yhtää rotukissaa, mutta oli opiskellut Australiassa ja sanoi ragdollin olevan sieltä hyvin tuttu rotu :).

      Tuo aamiaisjuttu riippuu varmaan vähän myös ilmastosta? Kyllä minäkin voisin olla aamulla kokonaan syömättä ja pärjään niin pitkälle päivään, mutta olen opetellut syömään kunnon aamiaista - lounas kun jää usein väliin.

      Poista
    2. Kiitos että ehdit vastata! Ja joo, ilmastolla on tietty myös merkitystä :)

      Täällä tosiaan nuo 'raggarit' ovat aika yleisiä. Pysyy siis harkinnassa. Täytyy nyt lainailla kissakirjoja, että jotain tajuaisi niistäkin. Helmikuun lopulla olisi 'kissapelastuskeskuksessa' nimittäin pentuja valmiina uuteen kotiin. Ehkä...

      Poista
  3. Pirteät kuvat - tulin hyvälle tuulelle :) Meillä tuulee niin kauhan rajusti, että ulos ei juurikaan tee mieli mennä ......auringon paisteesta huolimatta. Minun aamiaiseeni kuuluvat kaurapuuro ja hedelmät, mutta kesällä tuo puuro ei kyllä enää maistu. Uusi ihastukseni on super knask -näkkäri, jota leivotaan Finnøyn saarella täällä Rogalandissa. Se on gluteenitonta ja aivan ihanaa. Sitä saa jo Oslossakin ja taatusti leviää muuallekin maahan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :). pitää yrittää piristää vähän kuvilla, kun tuo maisema ei niin piristä. Valo lisääntyy, mutta aurinkoa ei paljon ole näkynyt…

      Tasan ei käy onnen, tai tässä tapauksessa epäonnen lahjat täällä Norjassa. Toisaalla palaa kokonaisia kyliä kuivuuden takia, jossain myrskyää ja täällä tulee koko ajan vain uutta lunta - en jaksa enää edes mitata. Talosta näkyy kohta vain katto...

      Noi näkkärit on kyllä tosi hyviä - ei olisi kovin vaikea tehdä itsekään, mutta olen toistaiseksi ostanut kaupasta. Sieltä saa useita makuja. Ja välillä sitten ihan vain hapankorppuja - niissä on kotoinen maku.

      Mukavaa loppuviikkoa, itse lähden pikavisiitille Helsinkiin :).

      Poista

Kommentit ovat blogin suola, joten on tosi kiva, jos osallistut kommentoimalla!